Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Info voor technici

InfraMatch.nl is een gespecialiseerde vacaturesite voor professionals in de civiele techniek, die op zoek zijn naar een baan. Op InfraMatch vind je vacatures op MBO-, HBO- en WO-niveau in alle technische vakgebieden, mits ze raakvlak hebben met infrastructuur. De kracht van InfraMatch is dat het onderdeel is van een uitgebreid online partnernetwerk van JobTec. Hieronder vallen onder andere BouwMatch, EngineersOnly, Milieumatch, WaterLoopbaan en partnerorganisaties). Als technisch werkzoekende profiteer je hier automatisch van doordat werkgevers op diverse websites jouw profiel kunnen inzien. Kortom, kies je voor gemak, dan kies je voor InfraMatch.nl.

Bij InfraMatch kan je op diverse manieren je nieuwe baan vinden. Onze vacaturebank biedt een actueel overzicht van technische vacatures in alle vakgebieden. Je kunt direct solliciteren bij de werkgevers. Kan je nou op dit moment geen geschikte technische vacature vinden? Dan bieden we nog twee verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld door je CV online te plaatsen. Hiermee kom je direct onder de aandacht van werkgevers die op zoek zijn naar technici.

Een andere mogelijkheid is om je in te schrijven voor de vacature-alert. Hiermee ontvang je iedere maandag de nieuwste vacatures direct in je mailbox. Dit kan bijvoorbeeld op basis van functie, opleidingsniveau en regio.

Vakgebied infrastructuur
Zonder infrastructuur zou de wereld er heel anders uit zien. Mensen die werken in de civiele technische sector zorgen ervoor dat alles wat nodig is voor de infrastructuur, wordt aangelegd. Hierbij worden de belangen van mens en milieu goed afgewogen. Infratechniek heeft te maken met het bouwen en onderhouden van wegen, spoorwegen, vaarwegen, bruggen, viaducten, buizen en kabels. Deze infrastructuur is van ons allemaal en voor ons allemaal. Een goede infrastructuur is dus onmisbaar.

Alle dagen wordt je misschien ongemerkt geconfronteerd met constructies die gerealiseerd zijn door professionals uit de civiel technische sector. Denk aan constructies van je huis, bruggen, wegen, rioleringen, ga zo maar door.

Het werkveld civiele techniek is dus een uitdagende sector die de wereld leefbaar en bereikbaar maakt. In grote lijnen zouden we deze sector in drie subcategorieƫn kunnen verdelen.

Bouw:
Denk bijvoorbeeld aan bouwwerken als bruggen of kantoorpanden. Welk materiaal kan er worden gebruikt om de veiligheid te waarborgen. Civiele ingenieurs spelen hierbij een belangrijke rol in zowel de creatie als in de ontwikkeling van het desbetreffende bouwwerk.

Water:
In Nederland is dit zeker een belangrijk deelgebied. Nederlandse ingenieurs zijn daarnaast ook wereldwijd zeer sterk als het gaat om het werkveld water. Op zich is dit ook niet vreemd aangezien Nederland voor een groot gedeelte onder het zeeniveau ligt.

Transport:
Wat betreft transport is er in Nederland een belangrijke rol voor civiele ingenieurs. De bereikbaarheid is daarbij een grote uitdaging te noemen. Als civiele ingenieur is bijvoorbeeld een belangrijk aspect de bereikbaarheid over weg, water, spoor etc. Dat kan zowel boven als ondergronds zijn (denk aan metrolijnen).
Zoals gezegd is civiele techniek een breed werkveld. Daarom zijn er ook vele vacatures te vinden in het werkveld civiele techniek. InfraMatch.nl biedt dagelijks een uitgebreid en actueel aanbod van vacatures in deze technische sector.